Zweethut

Een zweethut ceremonie is een ceremonie om fysiek en energetisch te reinigen. De zweethut wordt de baarmoeder van moeder aarde genoemd. Met het betreden van de zweethut, ga je de baarmoeder van moeder aarde in om jezelf te reinigen, om jezelf te helen en om jezelf op te laden. Na de zweethutceremonie kruip je uit de baarmoeder van moeder aarde. Het is dan ook tijd om met je vernieuwde IK opnieuw geboren te worden. Dit keer bepaal jij hoe je dat wilt doen en op jouw tempo.

Van oudsher wordt de zweethut ceremonie al gedaan en bestaan er ook verschillende tradities. Wij volgen geen vaste traditie op. Wij vinden het belangrijk om vanuit ons hart te werken en is iedereen zeer welkom bij ons in de hut. Tijdens de ceremonie werken we en hebben we respect voor de elementen en elkaar. Omdat iedereen welkom is, noemen we onze zweethut The Rainbow sweatlodge. Zo nu en dan zal er een mannenzweethut, vrouwenzweethut en ouder-kind zweethut worden georganiseerd.

Met de zweethut ceremonie ga je onderzoeken in welke thema je iets wilt loslaten. Dit kan te maken hebben met het werk, je gezin of een andere situatie. Na het in kaart brengen van je intenties geven we deze mee aan de stenen in de stenenceremonie en aan het vuur in de vuurceremonie. Het vuur laat dat in ons transformeren en geeft ons ruimte om te kunnen groeien. In de hut delen de stenen hun wijsheid over jouw intentie en thema.

Stenenceremonie:

Tijdens de stenenceremonie geven we iedere steen een intentie mee en worden alle stenen opgestapeld. Een steen kan een element of windrichting vertegenwoordigen, een wens voor jezelf dragen of de wens voor een ander.

Met iedere zweethut werken we met een thema. Het thema vormt een rode draad en is afgestemd op het ritme van de natuur. Zo werken we met seizoenen en kan de hut in de lente in de energie zijn van geboorte, nieuwe projecten en groei. Ieder thema wordt in het evenement beschreven.

Voor deze zweethut is Leon onze vuurman. Hij heeft al meer dan 15 jaar ervaring met het heilig vuur en de hut. Leon zal ons in verbinding brengen met het heilig vuur voor de ceremonie en zal hij het vuur tijdens de zweethut hoeden. De vuurman zorgt er ook voor dat we warme stenen voor in de zweethut hebben. Neona Yvonne zal de ceremonie leiden en gieten in de zweethuthut. Vuurman en gieter staan samen in verbinding en zorgen voor een veilige sfeer en bedding voor de cirkel.

Samen met Leon de Jongh van VuurPassie

Wat je mag meenemen als je naar onze zweethutceremonie komt:

  • een (meditatie)kussen en dekentje
  • hamamdoek, sarong of pareo
  • krachtvoorwerp voor op het altaar
  • eventueel douchespullen, er is een douche, maar wel koud 😉
  • drum, ratel of ander instument voor als je die hebt
  • potluck

Een potluck is een kleine maaltijd voor ongeveer drie a vier personen om samen te delen. Het is enorm voedend en verbindend om met elkaar te delen in overvloed.

Het altaar

Naast de Zweethut staat een moeder aarde altaar. Hierop zou je een krachtvoorwerp kunnen plaatsen als je de zweethut ingaat. Een krachtvoorwerp kan van alles zijn wat betekenis voor jou heeft. Dat kan een kristal, een sieraad, een foto en iets anders zijn. Het krachtvoorwerp wordt op het moeder aarde altaar opgeladen met nieuwe energie. Het zal als een gids buiten op je wachten als je opnieuw geboren wordt met het uit de zweethut kruipen na de ceremonie.

We nodigen je uit om te komen zakken in je lichaam en om helemaal te zijn met jezelf. Waar je ook mee zit of komt, voel je vooral welkom. Dit is een dag die je helemaal voor jezelf beschikbaar stelt. Je bijdrage voor deze dag is €65,- en je aanmelding is definitief na het overmaken van dit bedrag. Aanmelden kan door het contactformulier in te vullen. Annuleren kan tot 14 dagen voorafgaand aan deze dag, daarna is geen restitutie meer mogelijk. Er is maximaal plek voor 16 personen.

De zweethutceremonie vindt plaats op een fijne locatie van Ann op Ann’s Hoeve in Breda. Ann is een zachte lieve vrouw en als hoedster van de plek zorgt zij met haar team van vrijwilligers dat de plek liefde en verzorging krijgt. Daarmee kunnen wij steeds weer vrij zijn om te zakken door de veilige bedding die er is.

Voel je welkom, groetjes van Neona Yvonne, Ann en Leon.

Evenementen