Yoni tips

Hieronder geef ik je alvast mijn zeven beste tips voor een eerste energetische yoni reiniging. Zo kun je direct zelf aan de slag!  

Tip 1

Gebruik altijd biologische kruiden

Mijn yoni kruiden komen altijd uit eigen tuin of uit de natuurwinkel. Het is namelijk erg belangrijk om bij het stomen van het gevoelige gebied rondom en in de yoni met zuivere producten te werken.

Tip 2

Gebruik een mix van verschillende kruiden

Je kunt een aantal basis kruiden gebruiken zoals rozemarijn, lavendel, rozenblaadjes, vrouwenmantel en kamille.

Tip 3

Stoom op het goede moment

In principe kun je de yoni bijna altijd stomen; stem je ook hier af op de behoeften van jouw lichaam. Of je nu nog menstrueert of al in de overgang zit. Wanneer stoom je niet: als je zwanger bent, als je menstrueert, als je een spiraaltje draagt en als je yoni geïnfecteerd is; bij het laatste adviseer ik je om eerst naar een arts te gaan.

Tip 4

Zo ga je aan de slag

Zorg dat je tijd en ruimte voor jezelf maakt en dat je niet gestoord kunt worden. Dit is jouw ME-time! Kook dan ongeveer een liter water en laat het daarna afkoelen tot 80 graden, of als je geen thermometer hebt: ongeveer 8 minuten wachten. Doe het water in een kom en haal de kruiden uit het zakje en doe deze erbij. Laat de kruiden 8 tot 10 minuten trekken en zet vervolgens de kom in een (schone) wc pot.

Tip 5

Ontspan!

Na deze voorbereidingen ga je op de wc zitten. Voelt het te heet? Laat het mengsel dan nog wat verder afkoelen. Je kunt tijdens het stomen een handdoek over je benen leggen. Als je het fijn vindt kun je daarnaast een meditatiemuziekje opzetten. Stem je af op hoe lang je wilt stomen. Meestal is dat tussen de 10 en 20 minuten. Focus je nu op dat wat je wilt loslaten.

Tip 6

Zoek na het stomen moeder aarde op

Laat de kom na het stomen afkoelen tot het water helemaal koud is en geef het water met de helende kruiden terug aan moeder aarde. Dat kan in je eigen tuin zijn of op een mooie plek in de natuur waar je graag bent.

Tip 7

Neem na afloop nog even rust

Zorg na het stomen goed voor jezelf en rust lekker even uit. Verzand niet direct in je dagelijkse bezigheden. Het kan fijn zijn om even in een dagboekje je ervaring op te schrijven.


Evenementen