Yoni ritueel

Een oeroude rite: stoom je yoni met kruiden

Leuk dat je geïnteresseerd bent in het stomen van je yoni!


Yoni betekent letterlijk ‘heilige ruimte’ (in het Sanskriet) en is een oude en heilige benaming voor het vrouwelijk geslachtsdeel. Al eeuwen stomen vrouwen hun vagina met helende kruiden om haar zowel fysiek als energetisch te reinigen.
Als je mij vraagt welke reiniging voor jou van toepassing is, adviseer ik je om eerst goed naar je eigen lichaam te luisteren. De vrouwelijke cyclus
regelt in principe namelijk alles zelf: tijdens de menstruatie reinigt de yoni zich van binnenuit. Als je geen vaginale klachten ervaart, is het stomen niet nodig voor een fysieke reiniging. Je kunt er dan voor kiezen om je enkel op energetisch vlak te reinigen. Dit betekent dat je het stomen gebruikt om moeilijkheden die jou dwars zitten los te laten.

Over de avond
In een kleine cirkel met vrouwen stomen we terwijl we ons afstemmen op elkaar en op onszelf. Ik geef uitleg over de kruiden die we gaan gebruiken. Tijdens deze avond ga je de diepte in! Er is veel persoonlijke aandacht voor iedere vrouw en je maakt een helende reis op weg naar jouw unieke vrouw zijn. Dit alles in een ritueel. Dat betekent dat in de avond een overgang maakt van het ene naar het andere. Je kunt dit waarnemen als van oud naar nieuw reizen of vanuit de ene laag naar de andere laag.

Nazorg
Nazorg vind ik erg belangrijk. Het stomen van de yoni en al helemaal in een rituele setting kan veel openen en losmaken. Het kan zijn dat je na deze avond nog behoefte hebt om te delen of om een vraag te stellen. Weet dat je altijd vrij bent om mij te mailen. Na deze avond stopt het niet, de werkelijke reis begint dan pas. Ook zal je een extra zak stoomkruiden meekrijgen naar huis. Een herhaling na deze avond kan als compleet worden ervaren.

Stoom op het goede moment
In principe kun je de yoni bijna altijd stomen; stem je ook hier af op de behoeften van jouw lichaam of je nog menstrueert of al in de overgang zit. Wanneer stoom je niet: als je zwanger bent, als je menstrueert, als je een spiraaltje draagt en als je yoni geïnfecteerd is; bij het laatste adviseer ik je om eerst naar een arts te gaan.
Kijk in je agenda wanneer je menstrueert als je je wilt opgeven voor deze avond. Mocht je je aangemeld hebben en je menstrueert toch op deze avond, dan zal je deze avond een speciale reis maken. De kennis die je met deze reis opdoet zal je iedere keer weer naar je innerlijke tempel brengen tijdens alle menstruaties die zullen volgen. Natuurlijk krijg je ook de stoomkruiden mee naar huis om thuis aan de slag te gaan.

Er is ruimte voor maximaal 6 vrouwen.

Aanmeldingen
Je kunt je via het contactformulier. Vermeld daarbij dat het over het yoni stomen ritueel gaat.
Je bijdrage voor deze avond is €69 incl. btw incl. koffie/thee en iets lekkers.
Je aanmelding is definitief zodra het genoemde bedrag is voldaan.

Een avond op locatie
Is Hendrik Ido Ambacht te ver, maar resoneert het wel met wat ik doe en waar ik voor sta, dan kunnen we altijd overleggen wat mogelijk is.

Liever privé stomen:
Dat kan, neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.

Ben je geïnteresseerd maar is de stap naar het stomen van je yoni nog een te grote stap? Kijk dan naar de yoni dialoog avonden. Deze zijn laagdrempelig en kunnen we het stomen als onderwerp bespreken.

Natuurlijk kan je ook thuis zelf stomen. Klik daarvoor de onderstaande link om mijn zeven beste tips te lezen.


Evenementen