Yoni licious

Een dag met vrouwen, gesprekken, grapjes, plezier, verdriet, informatie en alles wat er mag zijn over de yoni.

Yoni is een Sanskriet naam voor de vulva wat heilige ruimte betekent. Op deze dag maken we een reis met onze yoni. In de ochtend starten we in een cirkel en creëren we een veilige bedding met en voor elkaar. Daarin delen we onze verhalen over ons vrouw-zijn, spreken we onze verlangens uit en nemen we in een ritueel een stap over de drempel om op het pad van onze heilige vrouwelijkheid te stappen. Kom onderzoeken wat in jouw vrouwelijkheid wakker wil worden en vindt de sleutel voor je vrouwelijke seksualiteit. Deze dag geven we ook informatie over het gebruik van het yoni-ei.

Vanuit deze liefdevolle bedding gaan we in het tweede gedeelte van de dag een yoni vilten. Je neemt je ervaringen van de ochtend mee in het creatief werken, waardoor je je intenties kunt verweven in jouw vilten yoni. Het vilten van wol heeft een helende kracht, is zacht, openend, meditatief en zintuig-strelend. De vilten yoni die we maken heeft van binnen een koesterende ruimte waarin je iets kunt bewaren wat dierbaar voor je is, iets wat ondersteunend is in je vrouwelijke processen, of jouw yoni-ei. Je vilten yoni is een eerbetoon aan je unieke vrouwelijke vormen.

Over Neona Yvonne
Zelf heb ik een intensieve reis gemaakt door mijn vrouwzijn. Deze reis ging door allerlei trainingen, opleidingen en samenzijn met vrouwen in vrouwencirkels. Ik heb mijn vrouwelijke sensualiteit en seksualiteit wakker mogen maken. Ik heb de vrouw in mij mogen accepteren zoals ze is en zoals ze komt door heling. Door processen ben ik heengegaan en heb ik mijn lichaam, die ik mijn vrouwelijke tempel noem, wakker gemaakt. Nu ken ik mijn weg om mij als vrouw te openen en echt te ontvangen en mag ik dit vanuit mijn liefdevolle hart doorgeven aan de andere vrouw. Als priesteres op het Maanmagiepad ben ik intens verbonden en werk ik met de cyclus van de maan en de cyclus van de vrouw. Deze twee zijn onlosmakelijk van elkaar en geven de vrouw de wijsheid en richting op haar zielenpad.

Over Annelies
Ik heb een muzikale achtergrond waarin ik jarenlang een intense ontwikkelingsweg ben gelopen. Het werken met wol en vilt kwam op mijn pad en in 2012 ontstond mijn bedrijfje Serafijn waarmee ik vilt workshops geef. Wat mij fascineert in het waarnemen van het proces bij mijn cursisten is dat er iets heel eigens doorschijnt in wat zij maken.
In mijn werk ontvouwt zich voor mij ook een ander pad hierin, dat zich steeds meer laat zien. Ik maak vrouwenbeeltenissen, yoni’s en Godinnen. In het viltend werken met mijn handen voel ik het spirituele en het manifesterende samenkomen. Mijn missie is een omhullende plek te creëren waar je vanuit een creatieve flow, in verbinding met andere vrouwen, jouw zielenkracht in de zichtbare vorm kunt laten komen. Een tastbare ondersteuning in de liefde voor jezelf, je lichaam en je vrouwelijke rondingen. Elk viltwerk is een persoonlijk krachtbeeld, door – en voor – jou zelf gemaakt. Herinner jezelf aan de zachtheid waarmee je naar jezelf mag kijken en ervaar omhulling aan het moois wat jij hebt gecreëerd.
Vilt vormt zich vanuit losse vezels tot een vaste stof met een zachte uitstraling, waarbij je in jezelf het proces mee gaat van intentie tot bekrachtiging.
Ik ben mij meer en meer bewust van mijn vrouwelijke spiritualiteit en heb ontdekt hoe krachtig Sisterhood is. Momenteel volg ik de training Pad van de Priesteres. Mijn wens is om me te verbinden met ander vrouwen die eenzelfde missie delen. Ik ben trots op deze co-creatie met Neona Yvonne, waarin wij elkaar kunnen versterken in onze unieke kracht!

Dan zijn er nog wat praktische zaken die we graag in dit stuk willen delen. De bijdrage voor de yoni-licious dag is 77 euro. Je kunt je aanmelden door het invullen van het contact formulier. Je ontvangt dan een factuur en als het bedrag is overgemaakt is je aanmelding definitief.

Twee maal per jaar verzorgen we de Yoni licious dag en ook zelfs op twee locaties! In de lente op locatie in het atelier van Serafijn in Heelsum (bij Wageningen) en in de herfst in Maantempel Neona in Hendrik Ido Ambacht.

Wat je mag meenemen:
Dat wat je wilt delen, een yoni ei voor als je die hebt, potluck, notitieboekje. De potluck is het gezamenlijk eten waarbij ieder van ons iets meeneemt wat we samen delen.

Op de dag zelf hebben we ook een gezellig pop-up winkeltje ingericht. Daarin kan je veel yoni spulletjes vinden zoals yoni-eieren, yoni-stoomkruiden, mooie vilten Goddess en yoni producten, helende etherische olie. Betalen in het winkeltje kan contant of met een tikkie.

De inloop is vanaf 10.45 en we starten om 11.00.
We hopen je te ontmoeten op één van onze Yoni licious dagen!
Groetjes,

Neona Yvonne en Annelies


Evenementen