Over Neona

Welkom op mijn website

Leuk dat je meer wil weten over wie ik ben en wat ik doe!

Ik ben Yvonne en ik werk onder de naam Neona. Neona betekent nieuwe maan.

Ik ben 38 jaar oud en ik werk sinds 2018 als levenscoach therapeut. Hiervoor volgde ik een aantal trainingen en cursussen om mij te bekwamen op dit pad. Ik deel mijn leven met Lennard en samen voeden wij onze twee kinderen, Thijs (9) en Annabelle (8), op.

Mijn levensdoel is om mensen te helpen, waar in het leven ze ook staan. Het menselijk leven is een meanderend pad waarbij we telkens voor prachtige vergezichten, lastige afslagen en nieuwe uitdagingen komen te staan. Ik heb zelf een bewogen jeugd en jongvolwassenheid doorlopen en ontdekt dat ik, vanuit mijn innerlijke kracht, anderen wil helpen wanneer ze zichzelf diepe levensvragen stellen of wanneer ze extra steun kunnen gebruiken tijdens lastige levensfases.

Wanneer kun je mij helpen?

Denk aan de volgende situaties en gebeurtenissen:

 • Wanneer je worstelt met (symptomen van) een burn-out;
 • Wanneer je specifieke levensfases doorloopt zoals: rouwverwerking, een carrière-switch, het beëindigen van een relatie, het overwegen van een gezin;
 • Wanneer je het ‘roer van je leven’ mogelijk volledig wil omgooien;
 • Wanneer je tegen vragen en/of uitdagingen in het ouderschap aanloopt;
 • Wanneer je dieper wil doordringen in de kracht van het ‘vrouw zijn’.
 • Wanneer je het liefdesleven in je relatie wilt herontdekken en/of heractiveren.

Vanuit welke visie werk je?

Mijn wereldbeeld is holistisch. Onze (fysieke, biologische, geestelijke en spirituele) wereld is wat mij betreft méér dan de som der delen. Daarom werk ik als levenscoach en therapeut vanuit verschillende gebieden zoals coaching, psychologie, regressie, mindfulness, lichaamswek en transformatie.

Het leven is voor mij: met volle teugen genieten. Om dit te ervaren is balans van ‘levensbelang’. Anno 2019 leven veel van ons bij uitstek vanuit het idee dat het leven maakbaar is. Tot op zekere hoogte ben ik het hiermee eens, maar ik hamer ook telkens op het erkennen en accepteren van je eigen grenzen. Je hoeft niet óveral in uit te blinken!

Zodoende ervaar ik elke dag hoe belangrijk het is om bewust te leven. Voor mij betekent dit dat ik mijn krachten ken en mijn grenzen accepteer. Het leven is immers zoveel méér dan de vaste (sociale, culturele en maatschappelijke) patronen waar we ons in bewegen. Daarom bevraag ik mijzelf dagelijks:

‘Waarom doe ik wat ik doe?’

Welke ervaring heb je?

Tijdens mijn werk in het speciaal- en regulier basisonderwijs (2008-2019) deed ik veel ervaring en affiniteit met pedagogiek en onderwijs-en ontwikkelingspsychologie op. Ik help ouders en kinderen met veel liefde op momenten dat ze voor grote en kleine uitdagingen in het leven komen te staan. Zo heb ik specifieke ervaring met hoogbegaafdheid, gedragsproblemen en de relatie tussen ouder en kind.

In 2016-2018 volgde ik daarnaast de opleiding ‘Maan Magie Pad’ bij Maantijd. Hier leerde ik als vrouw in mijn kracht te staan op het gebied van lichamelijkheid, seksualiteit en spiritualiteit.

In 2019 ben ik opgeleid tot ademtherapeut. Ik pas verschillende technieken toe tijdens mijn coaching om mensen bewust en ontspannen te leren ademhalen.

In maart 2020 ben ik opgeleid tot Integral Pelvic Therapy® practitioner. Ik geef therapie rond het bekkengebied en adviseer zowel vrouwen als mannen over het bekkengebied en geef sexuele voorlichting.

Werkwijze

Mijn praktijk is aan huis (in Hendrik- Ido Ambacht) en trainingen en cursussen worden op locatie aangeboden. Ik werk, zoals ik hierboven al kort besprak, vanuit verschillende gebieden. Ieder mens heeft andere voorkeuren en ik bespreek eerst samen met jou wat je fijn vind en wat er nodig is. De coaching en therapie die ik aanbied gaat uit van jouw behoeften: we kunnen vanuit spiritualiteit werken wanneer je daar specifiek om vraagt, maar ik ben bij uitstek ook een ‘nuchtere’ levenscoach die gebruik maakt van recente wetenschappelijke inzichten in haar werk.

Hieronder vind je mijn verschillende werk- en expertisegebieden:

 • Coachingsgesprekken;
 • Ademtherapie;
 • Opstellingen;
 • Regressietherapie;
 • Vrouwencirkels;
 • Meditatie;
 • Mindfulness;
 • Seksuele voorlichting;
 • Begeleiding bij (lichamelijke, seksuele en energetische) blokkades.

Of stuur mij een bericht door het contactformulier in te vullen.

Tarieven zijn via de mail op te vragen.Evenementen