Mindfull vrouwzijn

Tijdens deze training maken we in een groep van maximaal 12 vrouwen gedurende een half jaar een inspirerende reis in ons ‘vrouw zijn’. We vertrekken in het begin van de herfst (september 2020) en komen aan in de pas ontluikende lente (februari 2021).

Het Jaarwiel en cyclus staat symbool voor de kringloop der natuur. Als mens, en specifiek als vrouw, kun je er baat bij hebben om je af te stemmen op deze cyclus. Tijdens de herfst maakt de natuur zich op voor de winter en keren we onze energie naar binnen; aan het begin van de lente maken we ons klaar om onze energie langzamerhand weer te manifesteren naar buiten.

Voor wie is deze cursus?

De training is voor vrouwen die zich willen verbinden met- en afstemmen op hun vrouwelijkheid en hun maandelijkse cyclus. Ik gebruik de maan als symbool voor de vrouwelijke cyclus. Tijdens de training leer je daarom hoe de verschillende maanfases zich verhouden tot jouw cyclus. Beweging en rust wisselen elkaar hierbij af. We reizen door seizoenen en maanfases en ervaren de kracht van dood, wedergeboorte en creatie. Samen gaan we op zoek naar jouw natuurlijke balans.

Ook wanneer je geen cyclus meer hebt, bijvoorbeeld door de overgang of door het fysiek ontbreken van je baarmoeder, kan deze training waardevol zijn. Op energetisch niveau blijft de cyclus van een vrouw altijd aanwezig en ik leer je tijdens deze reis om hier opnieuw mee in contact te treden.

Uit welke onderdelen bestaat de cursus?

Het eerste onderdeel van deze training is bewustwording. Je leert te onderzoeken en bij te houden hoe jouw cyclus verloopt (‘charten’).

Ook krijg je een uitgebreide theorieles over hoe de vrouwelijke anatomie (het bekkengebied) precies in elkaar steekt. We praten open en vrij met elkaar over onze vrouwelijke voortplantingsorganen die ook op geestelijk niveau een ingang naar jezelf kunnen zijn.

Verder gaan we praktisch aan de slag: door het stomen van je vagina (‘Yoni’) ontdek je een nieuwe manier om jezelf fysiek en energetisch te reinigen. Daarnaast leer ik je vanuit meditatie, muziek en beweging hoe je transformaties in je denken kunt bewerkstelligen.

Daarnaast voeren we een krachtig ritueel uit. Door middel van een oeroude ‘baarmoederrite’ ervaren we een liefedevolle inwijding in het mysterie van onze baarmoeder.

We sluiten onze reis af met een heerlijk feest. Zo vieren wij dat we vrouw zijn!

Tot slot: je kunt tijdens de cursus terecht bij mij voor individuele begeleiding en na de cursus voor mogelijke nazorg.

Praktische informatie

De training bestaat uit 6 avonden en vindt maandelijks op donderdagavond van 19:30-22:00 plaats in de vrouwentempel in Hendrik Ido Ambacht. We werken in een vrouwencirkel met maximaal 12 deelneemsters en mijzelf. Na iedere ontmoeting krijg je opdrachten voor thuis mee om verder aan de slag te gaan. Je bepaalt zelf hoe intensief je deze reis wilt aangaan: het huiswerk is niet verplicht maar ik raad je zeker aan het uit te voeren. Tijdens de training kun je deel uitmaken van een besloten Facebookgroep waar we met elkaar in verbinding staan. Vanuit hier zal ik begeleiding bieden bij de opdrachten en nazorg bieden waar nodig.

De cursusavonden vinden plaats op:

24 september 2020

15 oktober 2020

19 november 2020

10 december 2020

14 januari 2021

11 februari 2021


Kosten voor deze reis zijn €369,- Daarbij zijn koffie/thee, lekkers en alle materialen inbegrepen en ook de materialen die je mee naar huis krijgt.

Voor de snelle beslissers zou ik graag een cadeau willen geven. Meld je je aan voor 31 juli, dan is je cadeau om deel te nemen aan één van de ademcirkels intensive van 2020.

Betalen in termijnen kan, wel komt daar 10 euro per termijn aan administratiekosten bij. Geef dit a.u.b. ruim van tevoren aan. Er is maximaal plek voor 12 vrouwen, omdat ik graag met een cirkel van 13 werk.

Mocht je nog meer vragen hebben of bijzondere wensen kenbaar willen maken, neem dan contact op met mij door het contactformulier in te vullen of te mailen naar info@neona.nl


Evenementen