Ontmoet jouw Godin

Ontmoet jouw Godin

Category : Godin , Maantempel , Vrouwencirkel

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 06/07/2019
11:00 - 17:00

Locatie
Maantempel Neona

Categorieën


Door Yvonne (Maantempel Neona) en Annelies (Serafijn).
Op deze dag duiken we dieper in onze verbinding met de Godin. De Godinnenenergie in en om ons heen, en de Godin die we gaan maken van vilt. We blazen haar bezieling in zodat ze een persoonlijk krachtbeeld wordt.
Visualisatie, ritueel, waarnemen van de zachte wol, verbinding met de andere vrouwen in de cirkel.

Schapenwol leent zich er heel goed voor om een Godin te maken. De wol krijgt een kernachtige stevigheid door het bewerken, en tegelijkertijd heeft het een zachte uitstraling.
Je Godin laat zich door je hart en handen vormen. Ervaring met vilten is niet nodig om mee te doen met deze workshop.

Neona Yvonne neemt je mee op reis door het landschap van jouw Godin om haar te ontmoeten. De archetypische kenmerken van jouw Godin helpen en inspireren je op dit moment met het belopen van je zielenpad. Als je al hebt kennisgemaakt met jouw Godin, neem haar dan in de energie mee en reis dan nog een keer in haar land, in haar tempel. Ze wil je nu wat meer vertellen, laten voelen en laten zien. Kom samen met ons zakken in de mooie Maantempel van Neona waar de blauwe doeken je beschermen, je dragen en jouw intenties bekrachtigen. Op deze bijzondere dag vertel ik over de doeken die inmiddels veel verhalen en wijsheid dragen. Onder deze magische blauwe doeken van de maan doen we na het vilten een mooi ritueel met je gevilte Godin.

Annelies begeleidt je in hoe je met wol en de naaldvilttechniek jouw eigen Godin kunt maken. We gebruiken een speciale viltnaald die de wol-vezels in elkaar hecht. We werken droog, dus zonder water en zeep. Het werken met schapenwol prikkelt je zintuigen zodat je meer in het moment komt; de zachtheid van de wol, de kleuren, de ontspannen manier van boetserend werken. Er zijn ook voorbeelden om je te inspireren. Ik geef je alle ruimte voor je eigen invulling en beleving zodat je verbinding kunt maken met jouw Godin en Zij al gaande vorm gaat krijgen. Je kunt iets persoonlijks meenemen van thuis wat je je Godin wilt meegeven of aan haar wil vast maken.

De workshop is 6 juli van 11 tot 17 uur in Hendrik Ido Ambacht. De kosten zijn 88 euro inclusief materiaal, biologische thee en lekkers. De lunch is potluck; we eten gezamenlijk waarbij ieder van ons iets meeneemt wat we samen delen.
Je kunt je opgeven door een mailtje met je adres en telefoonnummer te sturen naar: maantempelneona@gmail.com.

Over Neona Yvonne
Zelf heb ik een intensieve reis gemaakt door mijn vrouwzijn. Deze reis ging door allerlei trainingen, opleidingen en samenzijn met vrouwen in vrouwencirkels. Ik heb mijn vrouwelijke sensualiteit en seksualiteit wakker mogen maken. Ik heb de vrouw in mij mogen accepteren zoals ze is en zoals ze komt door heling. Door processen ben ik heengegaan en heb ik mijn lichaam, die ik mijn vrouwelijke tempel noem, wakker gemaakt. Nu ken ik mijn weg om mij als vrouw te openen en echt te ontvangen en mag ik dit vanuit mijn liefdevolle hart doorgeven aan de andere vrouw. Als priesteres op het maanmagiepad ben ik intens verbonden en werk ik met de cyclus van de maan en de cyclus van de vrouw. Deze twee zijn onlosmakelijk van elkaar en geven de vrouw de wijsheid en richting op haar zielenpad. Op dit moment sta ik samen met Godin Hekate op haar driesprong.

Over Annelies
Ik heb een muzikale achtergrond waarin ik jarenlang een intense ontwikkelingsweg ben gelopen. Het werken met wol en vilt kwam op mijn pad en in 2012 ontstond Serafijn waarmee ik vilt workshops geef. Wat mij fascineert in het waarnemen van het proces bij mijn cursisten is dat er iets heel eigens doorschijnt in wat zij maken.
Ik maak vrouwenbeeltenissen, yoni’s en Godinnen. Ik wil het praktisch creatieve met het magische en spirituele verbinden in het viltend werken. Mijn missie is een omhullende plek te creëren waar je vanuit een creatieve flow, in verbinding met andere vrouwen, jouw zielenkracht in de zichtbare vorm kunt laten komen. Een tastbare ondersteuning in de liefde voor jezelf, je lichaam en je vrouwelijke rondingen. Elk viltwerk is een persoonlijk krachtbeeld, door – en voor – jou zelf gemaakt. Herinner jezelf aan de zachtheid waarmee je naar jezelf mag kijken en ervaar omhulling aan het moois wat jij hebt gecreëerd.
Ik ben mij meer en meer bewust van mijn vrouwelijke spiritualiteit en heb ontdekt hoe krachtig sisterhood is. Momenteel volg ik de training Pad van de Priesteres.


Evenementen